hulptips

Hieronder vind je allemaal websites en organisaties die handig kunnen zijn als jezelf of één van je vrienden het even lastig heeft of met hele specifieke vragen rondloopt. 

Doe er je voordeel mee!



Jij bent uniek en bijzonder!

Meestal is dat fantastisch, maar soms ook moeilijk, eenzaam en verwarrend. Deze website probeert je te helpen om beter te snappen hoe uniek en bijzonder je eigenlijk bent!

Op iedereen is anders gaat het over je sekse, je genderidentiteit, je genderexpressie en je seksuele voorkeur. Al die dingen samen maken wie je bent en hoe je je voelt. Iedereen is anders en heeft dus een andere mix.

Twijfel je over je eigen seksuele oriëntatie of genderidentiteit? Doorloop dan de zelftest “Ik twijfel over op wie ik verliefd word” of de zelftest “Ik twijfel over wie ik zelf ben“.

 



Transgender.info

Dé informatiewebsite voor, over en met transgender personen. 

Op deze website vind je algemene informatie over transgender op thema’s zoals cultuur en familie, media, politiek, veiligheid, werk en zorg, over discriminatie, geslachtswijziging en ziekenhuisbezoek, psychologie, relaties & seks, sport, werk en veel, veel meer!



Switchboard Nederland

Op deze website kun je terecht met al je vragen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit én een luisterend oor van één van de Switchboard vrijwilligers.

Hier vind je de openingstijden en hier is de chat

Je kunt je vraag ook mailen, en je kunt ze ook bellen!
 



Met De Kindertelefoon kun je over alles praten

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen (8-12 jaar) én jongeren (13-18 jaar) elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving.

Klik hier om onmiddellijk beginnen met chatten, of bel 0800 0432
 



In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. 

Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.


MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. 

MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp.



Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? 

Je vindt hier allerlei tips en informatie over dips en depressies

Je kunt ook mailen met een dipdeskundige die jou kan helpen om goed om te gaan met jouw dipWil je tips uitwisselen en anoniem in contact komen met jongeren die ook een dip hebben? Je kunt ook onze cursus volgen.  
 



Zelfmoord is geen gemakkelijk onderwerp om te bespreken, maar erover praten is wel essentieel om zelfmoord te kunnen voorkomen. Daarom geeft 113 Zelfmoordpreventie tips om te praten als je vermoedt dat iemand aan zelfmoord denkt.

Wil je in één uur leren hoe je kan vragen naar zelfmoordgedachten, klik hier.

Wil je nu anoniem praten met één van de deskundige vrijwilligers klik dan hier om te chatten of bel 0900 0113



Heeft je buurjongen vaak blauwe plekken? Heeft je klasgenootje altijd honger? Gaat het met je oma niet goed? Merk jij dit soort dingen? 

Maak jij je zorgen om iemand die je kent? Bel dan met Veilig Thuis: 0800-2000. Dat kan gratis en je hoeft je naam niet te noemen.

Als je belt kun je met iemand praten over je zorgen. Samen kun je kijken wat er moet gebeuren en of er hulp moet komen. Bel dus altijd als jij je zorgen maakt! Je kunt natuurlijk ook de website checken


Fier biedt hulp aan mensen die veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld problemen hebben in het gezin, in het contact met vrienden, in de relatie, op school of werk.

Misschien maak je je zorgen om jezelf, je broer/zus of een kennis/vriend?

Hier staan de meest voorkomende hulpvragen. Ook als jouw vraag hier niet bij staat, kun je altijd bellen voor hulp en advies
 



Kopstoring

Een website voor jongeren die een vader of moeder met psychische of verslavingsproblemen hebben. 

Hier kun je:anoniem en gratis een groepscursus in een chatbox volgen met andere jongeren en een hulpverlener vragen per e-mail stellen aan een deskundigeverhalen van andere jongeren lezen en je eigen verhaal met anderen delen  informatie over psychische en verslavingsstoornissen lezenhulp zoeken



Ik word niet ongesteld, ben ik dan zwanger? Ik kijk iedere dag porno, ben ik verslaafd? Hoort meisjesbesnijdenis bij de islam? Waarom kom ik zo snel klaar? 

Zit jij ook met een seksvraag? Kijk op Sense
 



Holybe

Deze website is gemaakt door een groepje enthousiaste christenen vanuit verschillende organisaties. 

Ze vinden het belangrijk dat er een website is waar christelijke jongeren informatie, herkenning en bemoediging vinden over seksuele diversiteit en geloof.


Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+ mens (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) of nauw betrokken bij LHBT+ mensen.

Zij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in zijn of haar kerk en hebben hun ervaringen en krachten gebundeld en delen die op deze site.



Stichting Maruf is hét kenniscentrum voor islam en seksuele diversiteit en vormt een veilige ontmoetingsplek voor queer moslims. Queer moslims hebben te maken met meervoudige discriminatie.

Maruf helpt je bij zelfacceptatie en persoonlijke empowerment. Maruf biedt ruimte om seksuele en genderdiversiteit te verenigen met geloof.



Colour Ground is de online ontmoetingsplek voor LHBT jongeren met verschillende culturele achtergronden.

Lees de verhalen van rolmodellen en deel je ervaringen met anderen op het forum
 



Colored Qollective is een zelfgeorganiseerd platform, opgericht voor en door LHBTQIA+ personen van kleur.

In de praktijk komt nog veel te vaak voor dat LHBTQI personen van kleur toch niet helemaal begrepen, gezien of erkend worden, en dat zij zich toch (impliciet of expliciet) uitgesloten en geïsoleerd voelen. 

Colored Qollective zorgt voor deze groep een veilige omgeving.
 


Kinderen van ouders of grootouders die gemigreerd zijn naar Nederland hebben het soms extra zwaar. Kinderen groeien dan op met twee culturen, die van de familie en de Nederlandse cultuur. 

i-psy Jeugd en Gezin is gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Wij helpen je omgaan met cultuursensitieve problemen.Onze hulpverleners kennen jouw cultuur en spreken meestal jouw moedertaal.